You are currently viewing Μοναδική VR co-watching εμπειρία στο 44 Φεστιβάλ Δράμας

Μοναδική VR co-watching εμπειρία στο 44 Φεστιβάλ Δράμας

Το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας άνοιξε για μια ακόμη χρονιά τις πύλες του, υποδεχόμενο όλο το cinephile κοινό στο φυσικό του χώρο, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η ψηφιακή πλατφόρμα του 44ου Φεστιβάλ τρέχει μέσα από την πλατφόρμα του cine.gr, έργο που υλοποιείται στα πλαίσια της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ / Β’ κύκλος» με τίτλο: «Ανάπτυξη μιας καινοτόμου πλατφόρμας διαμοιρασμού παραγωγών και διαφήμισης». 

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (12-18/9/2021), μέσω τις οποίας όλοι όσοι αγαπάνε την μικρού μήκους κινηματογραφική μαγεία, μπορούν να παρακολουθήσουν πάνω από 150 ταινίες σε όλα τα προγράμματα, με ένα ενιαίο εισιτήριο. 

Παράλληλα και πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά το Φεστιβάλ Δράμας παρουσιάζει την πρώτη και μοναδική εμπειρία θέασης σε εικονικό περιβάλλον (Co-Watching VR cinema experience). Με την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία και με την χρήση VR μάσκας, θεατές από διαφορετικούς φυσικούς χώρους (σε οποιοδήποτε μέρος του), έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν από κοινού, μέσω των ομοιωμάτων του (avatars)  σε μια 3D ψηφιακή κινηματογραφική αίθουσα, την κινηματογραφική προβολή, να συνομιλούν σε πραγματικό χρόνο και να σχολιάζουν την ταινία.

Παρουσίαση του Co-Watching VR Cinema Experience πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του 44ου Φεστιβάλ Δράμας, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις  17:00, απ’ όπου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννης Σακαρίδης παρακολούθησε την επίκαιρη ταινία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «Χιονίζει μέσα τη νύχτα» με τον Διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη από την Αθήνα και τον συγγραφέα και σκηνοθέτη της ταινίας Αστέρη Κούτουλα από το Βερολίνο.

Τόσο η πλατφόρμα, όσο και η VR εμπειρία έχουν αναπτυχθεί βασιζόμενες στην πρωτοποριακή πλατφόρμα video streaming cine.gr της εταιρείας Arx.Net (www.arx.net) η οποία υποστηρίζει την πολυκαναλική ψηφιακή προβολή Κινηματογραφικών Φεστιβάλ και οπτικοακουστικών παραγωγών.

Leave a Reply