You are currently viewing Δυνατότητες προσβασιμότητας για άτομα με μειωμένη όραση

Δυνατότητες προσβασιμότητας για άτομα με μειωμένη όραση

Υποστήριξη σε άτομα με μειωμένη όραση παρέχει η νέα πλατφόρμα παροχής ψηφιακού περιεχομένου cine.gr.

Για τα άτομα με αναπηρία, η προσβασιμότητα των υποδομών, υπηρεσιών και αγαθών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αυτονομία και την ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικό-οικονομικά δρώμενα.

Σε γνώμονα αυτές τις αρχές μέλη της ομάδας έργου, επισκέφθηκαν την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, όπου και μας υποδέχθηκε ο κ. Νίκος Χατζηδάφνης, υπεύθυνος του τμήματος πληροφορικής και παρουσιάσαμε στην τάξη του την πλατφόρμα cine.gr καταγράφοντας από την πλευρά του χρήστη τις παρατηρήσεις με σκοπό την βελτιστοποίησή της. 

Οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στην πλοήγηση στο μενού οδηγούμενοι στην προβολή της ταινίας που επιλέχθηκε. Κατά την προβολή της ταινίας οι 2 από τους 5 συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα settings της πλατφόρμας για να διορθώσουν το χρώμα του κειμένου, ενώ ο ένας εξ αυτών προέβη και σε αύξηση του μεγέθους της γραμματοσειράς.

Οι παρατηρήσεις όλων των εμπλεκομένων καταγράφηκαν σε ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να απαντήσουν, οι δε παρατηρήσεις τους μεταφέρθηκαν στην ομάδα που υλοποιεί την πλατφόρμα, συμβάλλοντας στην καλυτέρευση της διάδρασης για άτομα με μειωμένη ορατότητα.  

Τα αποτελέσματα της δράσης καταγράφηκαν στο αντίστοιχο παραδοτέο του έργου που υλοποιείται στα πλαίσια της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ / Β’ κύκλος» με τίτλο: «Ανάπτυξη μιας καινοτόμου πλατφόρμας διαμοιρασμού παραγωγών και διαφήμισης».  

 

Leave a Reply