You are currently viewing Επίσκεψη στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών

Επίσκεψη στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Πανελληνίου Σύνδεσμου Τυφλών / Περιφερειακή Ένωση Μακεδονίας, όπου και πραγματοποιήθηκαν δοκιμές από άτομα με μηδενική όραση.

Την επιμέλεια των δοκιμών είχαν τα μέλη της ομάδας έργου όπου και παρέδωσαν συσκευές με λειτουργικά Android και iOS και προεγκαταστημένη την πλατφόρμα. 

Στις δοκιμές έλαβαν μέρος 2 άτομα του Συνδέσμου, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωάννα Ζαχάρου και ο υπεύθυνος βιβλιοθήκης ομιλούντων βιβλίων κ. Ιωάννης Αυδίκος.  

Η διεξαγωγή της έρευνας δεν ήταν εύκολη διαδικασία, καθώς εγέρθηκαν κάποιες αντιρρήσεις. Οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες διεξαγωγές ερευνών στον χώρο των τυφλών ατόμων έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα κόπωσης και παγίωσης μιας λογικής χρησιμοποίησης των ατόμων αυτών αποκλειστικά και μόνο για αυτό το σκοπό. Αυτό ήταν και το βασικό εμπόδιο κατά τη διεξαγωγή της έρευνας.

Τα συμπεράσματα πάντως που προέκυψαν, έστω και με αυτό το μικρό δείγμα συμμετεχόντων, αναδεικνύουν τη φιλικότητα με την οποία αλληλοεπιδρούν με τις νέες τεχνολογίες.       

Τα αποτελέσματα της δράσης καταγράφηκαν στο αντίστοιχο παραδοτέο του έργου που υλοποιείται στα πλαίσια της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ / Β’ κύκλος» με τίτλο: «Ανάπτυξη μιας καινοτόμου πλατφόρμας διαμοιρασμού παραγωγών και διαφήμισης».

Leave a Reply